Een goedkope verzekering afsluiten met wel 30% korting? Voor deze super aanbieding hoeft u niet eens bij mij gelest te hebben. Dus waar wacht u nog op? Bel snel.

Met 16.5 jaar autorijles? Bel voor meer info en kijk op 2todrive.nl voor de voorwaarden!

Opleidingen

Bij rijschool Jan Zwets wordt een rijopleiding gegeven die goed aansluit op de examen eisen van het CBR.

Afhankelijk van de basiskennis waarmee gestart wordt heeft een gemiddelde kandidaat 30 tot 35 lessen nodig. Dan is er voldoende kennis en zijn er genoeg vaardigheden om het praktijk examen met goed gevolg af te sluiten. De lessen worden opgebouwd volgens een stappen plan waarbij de kandidaat elke les weer een stap dichter bij het rijbewijs komt. Zo blijft het lessen leuk voor de kandidaat en de instructeur.

Omdat er langere tijd samen met de instructeur gewerkt wordt is het natuurlijk belangrijk dat de sfeer goed is en het “klikt”. Het is dan ook mogelijk een proefles te nemen en aansluitend de beslissing te nemen of rijschool Jan Zwets degene is waarmee het rijbewijs gehaald gaat worden.

Standaard opleiding
Zodra de beslissing is genomen door te gaan met de opleiding wordt samen met de kandidaat een plan van aanpak gemaakt. Bij een standaard opleiding worden een of meerdere lessen per week genomen. Het aantal lessen per week is bepalend voor de totale duur van de opleiding. Met andere woorden bij een les per week duurt de opleiding 30 tot 35 weken, bij 3 lessen per week is dat maar 10 tot 11 weken.

Spoedopleiding
Het volgen van een spoedopleiding is ook mogelijk. Hierbij valt te denken aan een opleiding die in 2 tot 8 weken afgerond wordt. Het is dan belangrijk dat het examen vooraf wordt aangevraagd. Dit heeft alles te maken met de wachttijden bij het CBR die soms oplopen tot 3 maanden.

De spoedopleiding kan verdeeld worden in twee opleidingen. Indien de kandidaat in 2 tot 4 weken examen wil doen wordt alleen overdag gelest. In de avonduren is er niet voldoende verkeer op de weg om in korte tijd genoeg inzicht te krijgen. Gaat de voorkeur uit naar 4 tot 8 weken kan ook een aantal uren in de avonden gelest worden.

Theorie
Voor welke opleiding ook gekozen wordt, het praktijk examen zal door het CBR alleen worden afgenomen als de kandidaat in het bezit is van een geldig theorie certificaat. Om in het bezit te komen van dit certificaat moet opnieuw een keuze gemaakt worden. Zelf studeren met hulp van boeken en een CD ROM of een cursus volgen bij de rijschool. Aansluitend kan examen gedaan worden bij het CBR.

Bij een reguliere opleiding van 1 of meerdere lessen per week is het verstandig halverwege de opleiding theorie examen te doen. Bij een spoedopleiding moet je dit certificaat bij aanvang van de praktijkopleiding hebben.

Voor welke opleiding ook gekozen wordt, bij rijschool Jan Zwets ben je op het juiste adres.

Terug naar de top