Een goedkope verzekering afsluiten met wel 30% korting? Voor deze super aanbieding hoeft u niet eens bij mij gelest te hebben. Dus waar wacht u nog op? Bel snel.

Met 16.5 jaar autorijles? Bel voor meer info en kijk op 2todrive.nl voor de voorwaarden!

Tips

In de berm
“De macht over het stuur verloren” wie heeft het niet gelezen in de krant. Ernstige ongevallen worden vaak veroorzaakt doordat een auto met de rechter wielen in de berm komt en de bestuurder direct naar links stuurt om weer op de weg te komen. Dan wordt de controle over de auto verloren en dus ook de macht over het stuur. Mocht je in zo’n situatie terecht komen, blijf dan rustig en laat het gas los, niet remmen. Zodra de snelheid gedaald is naar 10 tot 15 km. kan veilig uit de berm gestuurd worden.

Auto te water
In ons waterrijk land komen zeer regelmatig auto’s om welke reden dan ook te water. Belangrijk is te weten wat te doen mocht je in deze situatie terecht komen. Veiligheidsgordels niet los maken voor de auto het water heeft geraakt, probeer wel de ramen open te draaien. Daarna zo snel mogelijk via de ramen de auto verlaten. Als er meerdere personen in de auto zijn moeten zij proberen twee aan twee de auto te verlaten zodat er geen onbalans ontstaat. Laat de verlichting branden zodat hulpverleners de auto kunnen vinden.

Terug naar tips